Kdo pohrdá českou státností a kdo svým štvaním rozděluje národ

26. 10. 2016 16:04:52
Připravovaná a organizovaná neúčast řady politiků a ústavních činitelů na předávání státních vyznamenání prezidentem republiky u příležitosti státního svátku není ničím jiným, než otevřeným pohrdáním českou státností a lidmi.

Je mně úplně jedno, zda v mediálně obrovsky rozvířené kauze „Brady“ měl a má pravdu pan ministr Herman nebo pan prezident, pouze se domnívám, že ten z nich, kdo lhal nebo překrucoval pravdivé skutečnosti, by měl okamžitě odstoupit ze všech jeho veřejných funkcí!

Protože pravdu podloženou skutečnými fakty doposud neznáme a pravděpodobně se ji ani nikdy nedozvíme z důvodu, že tady jde o řadu pouhých tvrzení proti tvrzení, je tady v podstatě vše založeno jen na jakési „víře“ v to, kdo ji údajně má či nemá. A taková víra v pravdivost té či oné strany (ministra Hermana či prezidenta Zemana) je pak často a priori založena jen a pouze na jakémsi iracionálním emotivním vztahu k samotnému prezidentovi.

Buďto někdo Zemana prostě nesnáší, a pak je to pro něho za všech okolností (tedy i pokud by měl 100x pravdu) jen "odporný lhář", „virotik“, Putinův agent“, apod. Takoví mají předem jasno – Zeman je viníkem všeho a je třeba se ho za každou cenu zbavit, dokud neudělá ještě více škod.

Na opačné straně určitě existuje celá řáda naprosto nekritických obdivovatelů Zemana, kteří naopak ve všem vidí jen a pouze organizovanou, štvavou a lživou kampaň zneuznaných odpůrců proti jeho osobě. Ti mají také předem a ve všem jasno – Zeman má pravdu a je třeba ho za každou cenu vždy a ve všem naopak podpořit.

Většina ostatních už má tohoto nenávistného a antagonistického názorového střetu plné zuby a po právu požaduje, aby toto rozeštvávání už konečně skončilo a aby se věci posuzovaly a hodnotily jen a pouze na základě ověřených a podložených informací a faktů a hlavně – aby přitom byla vždy a především respektována ústavnost a státnost České republiky včetně demokraticky zvolené hlavy státu - dnes tedy prezidenta Zemana!

A jaká že tady v tomto případě jsou ta fakta?

Faktem je, že pan ministr Herman bez jakýchkoli hmatatelných či přesvědčivých důkazů veřejně nařkl prezidenta Zemana z vydírání a kupčení s jeho prezidentským institutem udělování a propůjčování státních vyznamenání. Svá veřejně prezentovaná tvrzení přitom pan ministr Herman ničím nepodložil a použil k nim případ svého strýce pana Bradyho, který sice prokazatelně nikdy nebyl na žádném seznamu vyznamenaných (a tedy z něj ani nemohl být nikdy jakkoli "vyškrtnut"), ale kterého přesto veřejně postavil proti prezidentu Zemanovi do role „neprávem odmítnutého, a tedy poškozeného“ člověka.

Toho bylo následně zneužito k rozsáhlé mediální kampani a hrubým názorovým odsudkům až útokům proti prezidentu Zemanovi, což má v den státního svátku vyvrcholit bojkotem slavnostního udělování státních vyznamenání na Pražském hradě, a to ze strany mnoha významných politiků a ústavních činitelů. Je otevřeně organizována jakási protestní alternativní veřejná akce těchto "protestujících" na Staroměstském náměstí.

Něco takového a v takové intenzitě nemá u nás skutečně obdoby!

Tvrdím, že skutečným cílem tady není (a ani nemůže být) žádná alternativní „důstojná oslava státního svátku“ (jak je prezentováno např. organizátorem této akce panem Gazdíkem), ale ve skutečnosti jde jen a pouze o ničím nepodložený veřejný a otevřený útok proti hlavě státu se snahou a cílem našeho prezidenta pokud možno co nejvíce znectít, ponížit a dehonestovat.

Současně takto jde o vyložené pohrdání naší státností a plivnutí do tváře všem lidem, kteří mají po zásluze převzít na Pražském hradě z rukou prezidenta státní vyznamenání. Tito lidé, připravení převzít z rukou prezidenta státní vyznamenání, totiž organizátory protestní akce na Staroměstském náměstí zřejmě vůbec nezajímají. Oni tam pravděpodobně budou mít jejich vlastní jedinou mediální hvězdu hodnou obdivu a jiného zvláštního ocenění – pana Bradyho.

Tady absolutně neobstojí žádný údajný důvod k pořádání takové alternativní protestní akce! Neobstojí zde žádné možné tvrzení o nesouhlasu s praktikami udělování státních vyznamenání či s osobami takto oceňovanými. Neobstojí tady ani to, že někdo chce takto protestovat proti tomu, že prezidentem je osoba Miloše Zemana, kterého nemají rádi! Neobstojí tedy vůbec nic!

Není náhodou, že se zde takto údajně mají sejít především dříve zneuznaní a ve volbách neúspěšní kandidáti na post prezidenta – pan Jiří Dienstbier, pan Schwarzenberg, paní Němcová a další. A také osoby, které jsou nám představovány jako jakýsi údajný „mravní protipól“ prezidenta Zemana s návrhem na jejich možnou budoucí kandidaturu na post prezidenta země – pan Halík, pan Pánek, pan Gazdík, pan Kalousek, a další. Pro tyto lidi zde nejspíš pouze účel světí prostředky a jakákoli pokora je jim naprosto cizí!

Na položenou otázku, kdo tady svým štvaním rozděluje náš národ, co tím sleduje a proč, si tedy každý může odpovědět sám. Podle mě je odpověď celkem snadná a evidentní.

Autor: Luděk Mazurek | středa 26.10.2016 16:04 | karma článku: 39.53 | přečteno: 1215x

Další články blogera

Luděk Mazurek

Můžeme být na našeho nového prezidenta hrdí a pyšní?

Přímá volba prezidenta se více či méně dotýká úplně každého z nás. Vypadá to v této souvislosti v poslední době tak, že jsme zemí se spoustou lidí plných nespokojenosti, lidí se smíšenými pocity studu, odporu, zloby i nenávisti.

26.1.2023 v 11:38 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 101 | Diskuse

Luděk Mazurek

Veřejná novinářská štvanice, kriminalizace a ostouzení lidí jako v komunismu 50. let!

Právo demonstrovat a vyjadřovat veřejně své názory patří neoddělitelně k demokracii. Avšak kriminalizování a veřejné ostouzení demonstrujících lidí s otevřenou výzvou k jejich zavírání - to patří do fašismu a komunismu!

28.9.2022 v 20:33 | Karma článku: 44.28 | Přečteno: 2465 | Diskuse

Luděk Mazurek

Ústava a Listina základních lidských práv a svobod je u nás pro vybrané lidi cárem papíru

Pokud by mně někdo před 30 lety řekl, že se k nám beztrestně vrátí bezpráví a praktiky komunismu 50. let minulého století a že pro vybrané nadřazené lidi se stane naše Ústava a Listina pouhým cárem papíru, tak bych tomu nevěřil.

5.4.2022 v 11:05 | Karma článku: 40.15 | Přečteno: 1689 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.12 | Přečteno: 585 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2046 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 106 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2295

Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...