Kdo „slzí“ nad odchodem Baracka Obamy

Jen pár hodin před inaugurací Donalda Trumpa poslal Barack Obama (přes odpor republikánských zákonodárců ovládajících Kongres) palestinské samosprávě 221 milionů dolarů (cca 5,5 miliardy Korun), a to údajně na „podporu demokracie"

 (Zdroj – zde).

 Jak taková „podpora demokracie“ v Palestině reálně vypadá, o tom bychom mohli najít stohy zpráv, faktů a svědectví. Ty sice (v závislosti na tom, kdo je podává) mohou být pravdivé i falešné, ale když si uvědomíme, že pro palestinské Araby je samotná demokracie jako taková něčím naprosto nepřijatelným a nepochopitelným, pak je třeba se ptát, co s těmito nemalými penězi Palestinci vlastně ve skutečnosti dělají?

Myslím, že za reálný a prokázaný fakt můžeme vzít, že palestinská samospráva vyplácí pravidelnou rentu pachatelům a rodinám pachatelů teroristických útoků na Izrael a používá k tomu finanční pomoc i od západních vlád. Tzv. „fond mučedníků“ k tomu zřídila již v roce 1967 Organizace pro osvobození Palestiny a funguje dodnes.  Například Abdalláh Barghutí, spolupachatel několika atentátů v letech 2001 a 2002, při nichž zahynulo celkem 67 Izraelců, si už ve vězení přišel na skoro 65 000 dolarů. Nebo Amdžán Awád, který v roce 2011 zavraždil pětičlennou izraelskou rodinu, včetně tří malých dětí, si takto „vydělal“ přes 21 000 dolarů (zdroj – zde).

Palestinská samospráva teroristy takto financuje nejen z tohoto „fondu mučedníků“, ale i z celého rozpočtu, který má k dispozici. Podle izraelských odborníků na terorismus vydává na tyto věci okolo 300 milionů dolarů ročně. Takže je zcela zřejmé, koho a co tady takto Barack Obama léta podporoval a kdo také naopak po celou dobu jeho úřadu podporoval jeho. Není potom divu, když jedním z projevů skutečně „zoufalé a nefalšované lítosti“ nad jeho odchodem z funkce, jsou projevy frustrace určitých lidí s frenetickým řvaním „Alláhu Akbar!“ (zdroj např. – zde) často spojené s ničením majetku a napadáním ostatních.   

Barack Obama tedy odešel do historie a výše popsaným způsobem za sebou docela „stylově“ práskl dveřmi. Škody způsobené jeho naivitou a neschopností (nevím, co je u prezidenta USA horším přívlastkem) v zahraniční politice jsou nezměrné! V tomto ohledu se podle mě jednalo o nejhoršího prezidenta USA v dějinách a jsem přesvědčený, že tento můj názor se bude čím dál víc potvrzovat, jak budou vycházet najevo další a další fakta.

Obávám se, že těch v přepočtu 5,5 miliardy Korun, zaslaných na poslední chvíli palestinským teroristům, je pouze takovou malinkatou třešničkou na obrovském zapáchajícím dortu, který Barack Obama za uplynulých 8 let ve svém prezidentském úřadu upekl.

Autor: Luděk Mazurek | úterý 24.1.2017 19:58 | karma článku: 43,63 | přečteno: 2532x