Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropská komise navrhuje porušování lidských práv?!

Evropská komise (EK) navrhuje nový azylový systém. V nouzi se budou uprchlíci do zemí EU rozdělovat nuceně, a to na základě tzv. „povinné solidarity“. Má se takto jednat o nové řešení přetrvávající imigrační krize ….

(Vycházím a cituji zde ze zpráv zveřejněných v minulých dnech na Novinkách.cz (např.: "Evropská komise navrhla nový azylový systém. V nouzi se budou uprchlíci rozdělovat nuceně" nebo "EU hledá nový recept na migraci"), o jejichž „pravdivosti a korektnosti“ určitě nelze mít nejmenších pochyb ....)

Dosavadní plán a pokus o reformu unijního azylového systému z dílny předchozí Evropské komise vedené Jeanem-Claudem Junckerem fakticky zkrachoval, a to na povinném přerozdělování uprchlíků mezi další země EU.

Tuto šílenou a naprosto nereálnou představu tehdy naštěstí tvrdě odmítlo spolu s Českem i Polsko a Maďarsko a byli jsme za to nejen nevybíravě kritizováni, ale čelili jsme dokonce i nehorázné mezinárodní žalobě.

Dnes, po několika uplynulých letech naprostého chaosu, bezpráví a neustálého zhoršování situace a celé imigrační krize, vyvolané zejména paní Merkelovou a jejím „pozváním všech imigrantů bez rozdílu do Německa, které to zvládne …“, se tedy EK znovu pokouší tuto věc nějak řešit. A znovu naprosto špatně a zcela odtrženě od skutečné reality!

A nejen to! Tentokrát se EK dokonce pokouší prosadit a zavést takový nový systém, který zcela otevřeně a prokazatelně porušuje lidská práva! Všech – jak domácích obyvatel zemí EU, tak i samotných přicházejících imigrantů.

Posuďte sami (citace z obsahu předloženého návrhu EK):

Pokud nebude osoba vrácena do osmi měsíců (nebo čtyř v případě krizové situace), bude přesunuta do „sponzorské členské země“ (stát EU, který si vybral místo přijetí uprchlíků raději zajištění jejich repatriace, pozn. red. Novinky.cz), odkud bude dokončen proces jejího návratu.

To znamená, že se zde zavádí povinný přesun (osoba migranta nikoli "může být" přesunuta, ale "bude přesunuta") jakéhokoli migranta po uplynutí osmi měsíců od jeho příchodu do EU a podání jeho žádosti o azyl - do jakési jiné předem určené "sponzorské členské země EU", a to i zcela proti jeho vůli! 

A mimochodem - kolik že se z těch dosavadních statisíců a milionů imigrantů v posledních pěti letech vlastně „podařilo“ reálně navrátit do zemí jejich původu (a to dokonce těch, u kterých byla jejich žádost o azyl dávno zamítnuta a nemají proto v EU již vůbec co pohledávat)? Opravdu přesně nevím, ale je to naprosto mizivé procento!

Jak potom lze věřit tomu, že by „nějakým zázrakem“ měly být najednou tyto osoby někam jakkoli "navráceny", a to údajně do osmi (resp. čtyř) měsíců?! A kam vlastně, když drtivá většina z nich (mnohdy zcela záměrně) nemá žádné doklady a jejich zemi původu u nich tedy vůbec ani nelze určit?

Prostě tady jde o nový zjevný účelový lživý nesmysl, pomocí kterého se EK jen snaží obejít a nahradit její vlastní předcházející původně prosazovaný naprostý nesmysl v podobě nereálných a zkrachovalých povinných kvót na přerozdělování imigrantů. Věc jejich zaopatření v případě odmítnutí azylu (pod úžasným novým eufemistickým pojmem „zabezpečení repatriace“) chce EK takto znovu (tentokrát bez předem stanovených kvót - což je ale ve skutečnosti ještě mnohem horší, než byly původní kvóty, protože tady jde o zcela bezbřehou povinnost bez jakéhokoli předem určeného "stropu") vždy po uplynutí osmi měsíců povinně "přehodit" na jakékoli vybrané státy EU ("nádherně" pojmenované jako jakési - „sponzorské členské země“)! Ty k tomu pak mají přijít „jako slepí k houslím“, a to se všemi negativními až neblaze děsivými důsledky na život jejich domácích obyvatel - na což by zde dobrovolně mohl přistoupit jedině úplný blázen!

Že jde o vědomý a účelový podvod, tomu nasvědčují slova Eurokomisařky pro vnitřní věci Ylvy Johanssonové, která k této věci podotkla:

Strach z povinného rozdělování běženců není na místě, neboť na rozdíl od kritické vlny syrských uprchlíků z roku 2015, dnes míří do Evropy hlavně "ekonomičtí migranti" bez nároku na azyl, kteří budou vraceni."

Tomu opravdu máme věřit? Nabízí se tady spíše otázka položená zdravým rozumem – „Tak proč, proboha, sem k nám do EU tyto "ekonomické migranty" bez jejich jakéhokoli nároku na azyl vůbec pouštíme?! Když už předem říkáme, že "budou vraceni"?“ .... Ale to již zřejmě není v silách paní Eurokomisařky (a ani jejím úkolem) jakkoli objasňovat.

Je zcela zřejmé, že proces jakéhokoli údajného „návratu“ imigrantů se takto prostě nekoná a nikdy reálně konat ani nemůže! A že to celé je jen další evidentní čistě účelová faleš, podvod a nesmysl, který hlavně musí někdo draze zaplatit. Kdo? No přece daňoví poplatníci zemí EU ….

A nově zaváděný pojem „povinná solidarita“? To je asi tak stejný nesmysl a oxymóron jak „pečený sněhulák“ a nemá ani smysl o tom cokoli jakkoli dále psát!

Ale to ještě není na tom všem to nejhorší.

Za zcela nejhorší tady osobně považuji skutečnost, že se EK znovu pokouší násilně manipulovat a kupčit s lidmi, jakoby se jednalo o nějakou komoditu (pšenici či brambory …), což je podle mě zcela v rozporu se základními lidskými právy!

Cožpak je možné v dnešní době lidské bytosti někam násilně a proti jejich vůli přesouvat?

Ano, v minulosti se to dělo. Konaly tak ale pouze nelidské fašistické a komunistické režimy v minulém století. Němečtí nacisté tak činili v dobytčích vagónech, když v rámci holokaustu přesouvali židovské obyvatele na smrt do spalovacích pecí ve vyhlazovacích koncentračních táborech. A Stalin tak činil (rovněž v dobytčích vagónech) při přesouvání celých národů (např. Krymských Tatarů) na Sibiř do tzv. „gulagů“!

Jak ale chce dnes v současnosti ve 21. století tuto věc s imigranty a jejich povinnými přesuny a proti jejich vůli (drtivá většina imigrantů chce výhradně do Německa) EK dle jejího návrhu zabezpečit a realizovat, aniž by nedošlo k nejhrubšímu porušení základních lidských práv a svobod? Odpověď neznáme a nikdo se na ni raději nejspíš ani neptá, protože je předem zřejmé, že žádná přijatelná odpověď  na tuto otázku prostě není.

Nemluvě o tom, že takto násilně a povinně přesunutého imigranta v zásadě nelze (bez nějakého jeho uvěznění - nazvěme to pravým jménem) na stanoveném místě v takové zemi, kde nechtěl a nechce být, jakkoli udržet.

Takže co tady EK vlastně navrhuje a dělá?

Na jedné straně ostentativně umožňuje a přiznává milionům lidí (v podstatě komukoli) jakési jejich údajné právo "vybrat si" k pobytu a životu stát a zemi dle jejich přání, přičemž současně jim tuto věc systémově upírá a násilně bere.  

A co říct k tomu ještě na závěr?

Snad jen vyslovit přání, aby EU konečně upustila od takových skutečně nepřijatelných a šílených návrhů. A namísto toho se začala soustředit na řešení opravdu potřebných věcí a opatření.

Zejména tedy na ochranu vnějších hranic celé EU a na stanovení jasných podmínek pro přijímání imigrantů a jejich povinností, pokud chtějí do EU přijít a v ní společně s původními obyvateli řádně a spokojeně žít.

Tedy, aby aby všichni imigranti byli předem srozuměni s tím, že u nás v EU povinně musí ctít naše demokratické evropské právo, respektovat evropskou Listinu základních lidských práv a svobod, ctít rovnoprávnost žen, respektovat domácí kulturu, naučit se jazyk hostitelských zemí, atd. (pokud máme povinnost tyto základní a nezbytné věci ctít a respektovat my všichni domácí obyvatelé, tak proč by ji neměli mít také nově příchozí imigranti).

A současně aby byl zaveden a byli předem srozuměni s naprostým zákazem importu neslučitelných požadavků a zvyklostí s naší evropskou civilizací (kterou je třeba chránit a vážit si jí, protože vznikala nesnadno na krvi a potu našich předků).

Jinak nemá současný stav žádné uspokojivé řešení a našim potomkům, kterým jsme si přáli předat svobodný a demokratický svět, tady skutečně není co závidět.

Autor: Luděk Mazurek | pátek 25.9.2020 15:13 | karma článku: 37,77 | přečteno: 1114x
  • Další články autora

Luděk Mazurek

Můžeme být na našeho nového prezidenta hrdí a pyšní?

Přímá volba prezidenta se více či méně dotýká úplně každého z nás. Vypadá to v této souvislosti v poslední době tak, že jsme zemí se spoustou lidí plných nespokojenosti, lidí se smíšenými pocity studu, odporu, zloby i nenávisti.

26.1.2023 v 11:38 | Karma: 7,69 | Přečteno: 101x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Veřejná novinářská štvanice, kriminalizace a ostouzení lidí jako v komunismu 50. let!

Právo demonstrovat a vyjadřovat veřejně své názory patří neoddělitelně k demokracii. Avšak kriminalizování a veřejné ostouzení demonstrujících lidí s otevřenou výzvou k jejich zavírání - to patří do fašismu a komunismu!

28.9.2022 v 20:33 | Karma: 44,28 | Přečteno: 2465x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Ústava a Listina základních lidských práv a svobod je u nás pro vybrané lidi cárem papíru

Pokud by mně někdo před 30 lety řekl, že se k nám beztrestně vrátí bezpráví a praktiky komunismu 50. let minulého století a že pro vybrané nadřazené lidi se stane naše Ústava a Listina pouhým cárem papíru, tak bych tomu nevěřil.

5.4.2022 v 11:05 | Karma: 40,17 | Přečteno: 1689x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Kde byla BIS před 7 lety?!

Podle slov premiéra Babiše naše BIS odvedla vynikající práci, když dnes po 7 letech odhalila děsivou pravdu - výbuchy muničních skladů ve Vrběticích mají na svědomí ruští agenti a jde tedy o akt mezinárodního terorismu a války!

18.4.2021 v 9:23 | Karma: 39,55 | Přečteno: 1651x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Blokování účtů na veřejných serverech a cenzura.

Dne 16.12.2020 jsem na svém zdejším blogu napsal článek s názvem "Jsme znovu před rokem 1989? Kde je svoboda a demokracie, po které jsme tehdy volali?", ve kterém jsem popisoval současnou tvrdou cenzuru na Novinkách.cz.

17.1.2021 v 9:52 | Karma: 39,62 | Přečteno: 1388x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik