Veřejná novinářská štvanice, kriminalizace a ostouzení lidí jako v komunismu 50. let!

28. 09. 2022 20:33:33
Právo demonstrovat a vyjadřovat veřejně své názory patří neoddělitelně k demokracii. Avšak kriminalizování a veřejné ostouzení demonstrujících lidí s otevřenou výzvou k jejich zavírání - to patří do fašismu a komunismu!

Dnes proběhla zcela pokojná demonstrace na Václavském náměstí desítek tisíců lidí nesouhlasících s vládou a jejím konáním. Lidí s českými vlajkami, trikolórami zpívajících naši národní hymnu. Lidí takto zde uplatňujících jejich nezadatelné demokratické právo.

Nutno říct, že s některými (mnohými) slovy, které zde zazněla, je možno souhlasit, s jinými ne. Nechci to tady vůbec jakkoli posuzovat, protože nikdy nelze souhlasit úplně se vším a názorová pluralita také do demokracie neoddělitelně patří. Chci tady psát o jiné věci.

Namísto informovanosti o této akci došlo ještě před jejím průběhem k něčemu zcela jinému. Veřejně v tisku předem označit všechny tisíce zde pokojně demonstrujících lidí za „kolaboranty a zrádce naší země“, či dokonce lidi „hlásící se k vraždění, loupení a znásilňování“, a to dokonce nejen všechny obecně, ale výslovně „každého z nich“ - to je skutečně něco nevídaného! A pokud je současně veřejně vyzýváno k tomu, aby všichni tito lidé byli policejně zavíráni, pak již jde o otevřený fašismus!

Stalo se tak v dnešním zveřejněném článku renomovaného serveru FORUM 24 napsaném jeho hlavní editorkou Johanou Hovorkovou, a to pod názvem „Kolaboranti a zrádci své země se chystají na Václavák. Je třeba je jasně pojmenovat“:

https://www.forum24.cz/kolaboranti-a-zradci-sve-zeme-se-chystaji-na-vaclavak-je-treba-je-jasne-pojmenovat/

V tomto článku je mimo jiné výslovně uvedeno (citace):

„Každý jeden člověk, který dnes přijde na Václavské náměstí, se hlásí k ruskému vraždění, k ruským krádežím, k ruskému znásilňování. K masovému vrahovi Vladimiru Putinovi. A pokud tohoto člověka a jeho válku bude veřejně adorovat, neměl by se zodpovídat jen svému svědomí, ale také policii, protože jde o podporu genocidy ukrajinského obyvatelstva, o podporu terorismu a o vzývání režimu stejně zločinného jako byl režim Adolfa Hitlera.

Takže až se budete na záběry z Václaváku dívat, dobře si každého z těch lidí zapamatujte. To jsou totiž ti, kteří by nás chtěli prodat nepřátelské zemi. Podobni těm, kteří psali zvací dopisy v roce 1968. A těm, kteří dělali „revoluci“ v únoru 1948.“

Z něčeho takového člověku až běhá mráz po zádech! Taková nestoudná lež, taková otevřená sprostá dehonestace, obžaloba a odsouzení v jednom!

Takto urážet a ostouzet každého člověka, který dnes byl na Václavském náměstí, označovat každého jednoho z nich doslova za "podporovatele terorismu, genocidy, vraždění, loupení a znásilňování, za kolaboranty a zrádce naší země a vyzývat Policii ČR k jejich zavírání", to považuji za naprosto neuvěřitelné svinstvo nepatřící vůbec do naší země hlásící se k demokracii!

A připodobnit tyto lidi k těm, kteří v roce 1968 „psali zvací dopisy“ s tím, že si „máme zapamatovávat jejich tváře“, to už je zcela mimo jakékoli přípustné meze!

Co se to s námi stalo a děje?!

Jak se mohlo stát, že 32 let po sametové revoluci si někdo vůbec může dovolit takovým skutečně fašistickým způsobem veřejně ostouzet, urážet a lživě nechutně napadat a kriminalizovat každého svobodného člověka, který v žádném případě neudělal a ani nezastává nic z toho, co je takto lživě podsouváno!

Jsme vůbec ještě stále v demokracii nebo jsme již znovu otevřeně a beztrestně veřejně zastrašováni a kriminalizováni jako v novodobém komunismu typu 50. let minulého století?!

Autor: Luděk Mazurek | středa 28.9.2022 20:33 | karma článku: 44.28 | přečteno: 2465x

Další články blogera

Luděk Mazurek

Můžeme být na našeho nového prezidenta hrdí a pyšní?

Přímá volba prezidenta se více či méně dotýká úplně každého z nás. Vypadá to v této souvislosti v poslední době tak, že jsme zemí se spoustou lidí plných nespokojenosti, lidí se smíšenými pocity studu, odporu, zloby i nenávisti.

26.1.2023 v 11:38 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 100 | Diskuse

Luděk Mazurek

Ústava a Listina základních lidských práv a svobod je u nás pro vybrané lidi cárem papíru

Pokud by mně někdo před 30 lety řekl, že se k nám beztrestně vrátí bezpráví a praktiky komunismu 50. let minulého století a že pro vybrané nadřazené lidi se stane naše Ústava a Listina pouhým cárem papíru, tak bych tomu nevěřil.

5.4.2022 v 11:05 | Karma článku: 40.15 | Přečteno: 1689 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 60 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 23.27 | Přečteno: 329 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.56 | Přečteno: 519 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.29 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 31.00 | Přečteno: 5582 | Diskuse
Počet článků 106 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2295

Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...