Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J91a48n 59B72u51r39d40a

30. 10. 2016 0:17

"To je obrovský rozdíl vnímání a přístupu oproti všem těm dnešním multikulturním šaškům, které chrlí naše školství, kteří jsou plní nenávisti, despektu a doslova oikofobie vůči všemu českému, kteří se stydí za to, že se v České republice vůbec narodili, kteří se nezdráhají svou vlast kdykoli zapřít nebo dokonce i pomlouvat a špinit a kteří z ní namísto jakékoli vlastní pomoci nezřídka utíkají jinam, ač by dnes už vůbec utíkat nemuseli."

Jako například?

0 0
možnosti
JR

J93a59r20a 58R21a28n97k

29. 10. 2016 21:54

Diky, hesky napsane, ono prave v Kanade bylo nejvice nasicjh povalecnych kapacit, zustal zde i tehdejsi cesky konzul, profesor Krajina, zacali zde 68 Publishers, ale je skoda, ze nikdo nezna pana Schlesingera, ktery spolu s ceskym radiem a tv pro Cechy v cizine a i pro Kanadany a ostatni anglicky mluvici, kazdy den na BBC a CNN o udalostech v Praze, v sousednich statech se odehralo o odst drive....

http://www.cbc.ca/news/canada/joe-schlesinger-the-full-time-job-of-growing-old-1.1313549

0 0
možnosti
Foto

Vidíte. Škoda, že si na ně pan Herman taky nevzpomněl a neorodoval za jejich vyznamenání. Jistě by si nějaké zasloužili.

3 0
možnosti
Foto

Nic proti, ale doporučuji rozhovor s Bradym v dnešních LN, str.11. Pobavilo mě toto: "... založili jsme si instalatérskou firmu (pozn.: v Kanadě, po r.1948). Měli jsme ale takovou podmínku: nebudeme zaměstnávat Čechy..... V roce '68 jsme ale změnili názor, z Československa přišla spousta lidí. Polovina byla dobrá,......ale ta druhá polovina... To byli zločinci."

Dost drsná výpověď o naší emigraci, tedy mimo jiné ;-D

6 1
možnosti
Foto

A Vy se dívíte? Já byl jen a pouze, doslova "Za kopečky" a to, co tam čeští emigranti nebo jen vyžírající návštěvníci předváděli, bylo dost tristní.

Vůbec se panu Bradymu nedivím a také mu to nemám za zlé.

0 1
možnosti
DK

Ja mam znameho, ktery zil asi do 23 let v male vesnici ve Slezsku. Pak se prestehoval do Prahy a najednou se z nej stal hrdy Prazak. Hned prvni tyden, kdyz prijel na vikend, tak mluvil "prazsky", podivoval se nad tim, ze v mistnim hostinci necepuji plzen (pricemz tam predtim 100x byl, takze to musel vedet)...proste citil se jako velky svetak, co zije v uplne jinem svete. A ja myslim, ze totez se vyskytuje u jinych lidi ale v jinem meritku. Proste parkrat byli nekde na stazi treba ve Francii nebo UK nebo se zucastnili studentskeho programu v USA a najednou se citi jako velci Evropane ci svetaci. Ostatni jsou pro ne luza, co nikdy nevytahla paty z domu, pritom si neuvedomuji, ze kazdy druhy clovek toho procestoval minimalne tolik, co oni, jen tomu nepriklada takovou vahu a bere to jako samozrejmost.

3 0
možnosti
JR

J86a56r92a 48R83a13n56k

29. 10. 2016 21:58

Trump take prohlasil, ze ma pritele Afroamericana:-)R^

0 0
možnosti
Foto

A nejen vlast, ale i za svoje předky a za své spoluobčany, co v ní žijí... Díky za pěkný článek. [>-]R^

3 0
možnosti
Foto

no ty spoluobčany právě zas až tak moc ne....(viz výše)

0 1
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik