Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Většina muslimů nemá ambice aby Islám byl státním náboženstvím a odděluje víru od politických cílů.

Politický islám je zjednodušeně tam kde se někdo aktivně snaží prosadit podřízení světské moci náboženským vůdcům a zavést jako jediné náboženské právo v plné rozsahu.

0 7
možnosti

Líbí se mi jak se oháníš většinou.Nicméně už nedokážeš vysvětlit, jak to, když muslimové mají možnost tak volí ty, kteří slibují návrat k opravdovému islámu.

Nebo, jak sem kdysi dával odkaz na průzkum televize al-Jazeera, z kterého vyplývalo, že většina jejich diváků podporuje Islámský stát. Jako vždy jsi toto ignoroval.

3 1
možnosti

Paralelní společnost už v Německu dávno mají a vidím jen dvě možnosti dalšího vývoje. Buď novou kulturu přijmou a v historicky krátké době bude Německo opět "monokulturní", nebo se pokusí o návrat zpět, do doby předmultikulturní. Ovšem cesta zpět by asi vypadala úplně jinak, než cesta do současného stavu.

3 0
možnosti

R^ Konečně; stále jsem doufal, že se Němci probudí. Ovšem nejdůležitější budou konkrétní kroky, které by měly toto prohlášení naplňovat; a to bude mnohem těžší!!!

Prvním dobrým krokem by bylo, aby také mateřská strana poslala politiku Merkel do propadliště dějin; a samozřejmě i s ní!

13 1
možnosti

J92a59n 22R20á68ž

5. 11. 2016 20:21

Pro mne je potěšitelné, že organizátoři nechtěli riskovat velice nepřátelské reakce delegátů, kdyby se tam objevila Frau Merkel, a tak ji raději nepozvali.;-D

6 0
možnosti

No, ona se nezúčastnila ani sjezdu vlastní strany, bojí se vlézt na oči i vlastním lidem. :-)

1 0
možnosti

Z63u12z52a50n63a 70V89a47s20s

5. 11. 2016 20:14

Rada by som sa mýlila, ale vidím to práve ako populizmus a snahu ukradnúť AfD voličov.

4 1
možnosti

Bavorsko není Meklenbursko, nemusíte mít obavu.

1 0
možnosti

To je potěšující faktótum. Je tu ale další faktótum, že němečtí průmyslníci lační po statisících pracovních silách ročně, které není v silách Německa kde vzít. Třetí faktótum: volby se blíží a CSU si potřebuje udržet voliče. Shrnuto - je nejasné, jaké kroky lze očekávat od příštího Fuhrera. Neboť podle zásady rovnosti by měl být novou kancléřkou muž. Totiž, jestli jí nezůstane Merkel.

1 1
možnosti
Foto

I25v44a75n 27M22a79r70e11k

5. 11. 2016 19:46

Kéž by se jim to podařilo . R^ Vám karma R^ [>-]

8 0
možnosti

Zní to pěkně, ale pro Německo už naděje není, leda občanská válka...

3 1
možnosti

Bohužel ne. CSU je v Německu jen k smíchu - všude jinde kromě Bavorska. A Němci z principu nebudou šéfa CSU následovat, je to pro ně jen klaun.

Někdo dnes nebo včera u příležitosti toho jejich sjezdu řekl, že by si šéf měl hezky pospíšit, je na čase se s Merkelovou usmířit, protože ji musí podporovat při další kandidatuře na kancléřku.

3 3
možnosti

J11a11n 31R91á60ž

5. 11. 2016 20:37

Svobodný stát Bavorsko je největší a nejbohatší spolková země s nejvyšší životní úrovni obyvatel. Jak znám ",Bavoráky", často tam jezdím a mám tam mnoho přátel , tak si z toho, co si myslí ostatní Němci moc nedělají.

Z kuloárů CSU se šíří, že případní nástupci Horsta Seehofera nebudou zřejmě tak vstřícní k Merkelové CDU, jako je on.

5 0
možnosti

Tak to vypadá na první dobrou zprávu. Takovou vlaštovkou, doufejme že nezůstane osamělá.

10 1
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik