Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma a dík za článek R^ [>-]

1 0
možnosti

.... tak vosobně sa na teho Macrona tak nějak těším,- konečně někdo zruší ten výjimečnej stav ve Francii (proč to tam maji už tři roky mi zatím nikdo nevysvětlil?!),- a konečně ta Francie ukončí tu nesmyslnou válku v Sýrii a srazí teho Putina s Assadem na kolena,- a taky už konečně někdo porádně přerozdělí ty migranty do všech zemí EU aby si tech frustrovanejch teroristů užili všeci rovným dílem, žejoVEU!

3 0
možnosti

Ano ten pojem "Evropský vůdce" by měl být už z podstaty varovný.Dokonce i státy se kterými chce-ve jménu lepší říše- zatočit varovně sedí.Možná Francouzi nemůžou vystát Němce právě proto,že je Němci už se svým vůdcem a podobnými ambicemi v minulosti předběhli.

4 1
možnosti

1) Pojem "evropský vůdce" nikdo nepoužívá.

2) NIkdo nechce s žádnými státy zatočit.

3) Kor ve jménu nějaké lepší říše, protože taková říše neexistuje.

4) Francouzi jsou s Němci zcela smířeni.

5 7
možnosti

Jistě mě to zajímá,já doufám,že Francie bude volit rozumem a emoce si nechá na doma.Sliby Le Penové znamenají pro zadluženou Francii státní bankrot a následná krizi by mohla velmi negativně ovlivnit i nás...

5 10
možnosti

V případě dvojice Macron-Le Pen je jediná správná a rozumná volba (a to i pro nás v ČR) E. Macron.

5 10
možnosti

J73a96n 91B33u78r79d34a

1. 5. 2017 16:50

Vám se musí slovo 'totalita' děsně líbit.

8 5
možnosti

Vám se zase zřejmě líbí totalita:

0 0
možnosti
Foto

Trošku jste to popletl ale nechť. FN má ve Francii dost špatnou pověst, že Le Penová , když prošla do druhého kola, vystoupila z vedení strany a je možné, že pokud by vyhrála, už by ani ve straně nebyla. FN má zatím v parlamentu jen 2 poslance a v Evropském parlamentu jen poslance 3. Macronovo hnutí En Marche je natolik nové, že se nepředpokládá, že by v parlamentních volbách získalo většinu. O všem rozhodnou výsledky parlamentního hlasování a to, jak se jednotlivé strany, jež získají křesla v Parlamentu, dohodnou mezi sebou a sestaví vládu. Pokud se nedohodnou, může dojít k opětovnému hlasování. Vzhledem k tomu, že je ve Francii hlasování do parlamentu dvoukolové, do 2 kola postupuje vždy kandidát s nejméně 12 procenty hlasů, je jen velmi malá pravděpodobnost, že by FN získala nějaký závratný počet poslanců. Lidi tuto stranu moc nechtějí a patrně spíše podpoří kandidáty v palamentu, které už volili dříve. Ať si Macron říká, co chce, on nebude řídit politiku, ačkoli by vyhrál prezidentské volby. Patrně nepříjemně zareagoval na, to že se francouzská Whirpoolka přesunula do Polska, kde jsou lidi ochotni dělat za nižší platy. A pokud by mu o něco šlo, asi o to, aby byly v celé EU vyšší platy, aby Francie nedoplácela na to, že v Poslku lidi dřou jako koně za málo. Na Polsku mu vadí, že Právo a spravedlnost deformuje soudní systém, svobodu slova, a další pravomoci. V Maďarsku zase všem vadí, že chtěli omezit působení určitých univerzit. Nakonec Orbán couvl, zatlačili ho do kouta. FN nemá žádný strategický plán na rozvoj francouzské ekonomiky, jediné, co vymysleli, je zavedení 3 procentního tarifu. Ale opakuju, ani Macronovo hnutí En Marche, ani FN, nevyhrají parlamentní volby. Francouzský prezident, pokud za sebou nemá silnou vládu, nemůže ve Francii ale ani v EU prakticky nic. Holland mohl jednat, protože kabinet byl obsazen jeho socialisty Jinak by byl chromý.

4 4
možnosti
Foto

Pan Macron nechce a nebude moci rozhodovat o nás.

On jen chce-naprosto správně-aby všechny země dodržovaly a respektovaly pravidla EU pokud v ní chtějí být.

Chce aby každý kdo chce z EU čerpat odvedl i svůj díl povinností.

Nechce aby Francie a další bohatší země sponzorovaly někoho kdo nedodržuje pravidla.

To jsou naprosto legitimní požadavky.

My si pak můžeme svobodně rozhodnout zda chceme být bohatí a bezpeční v EU, nebo chudí a mnohem více ohroženi mimo ni.

8 12
možnosti

To máte od Teličky nebo je to z vás?

6 4
možnosti

Vám karmu. Ale dvě poznámky:

1. Když se podívám na předvolební průzkumy u nás v ČR, na zájem čechů o dění v Evropě, na informovanost, na naprostou apatii a odevzdanost většiny naší populace. A dále když se podívám na to obrovské odhodlání lidí bránit svou vlast a svobodu, tak mě napadá jediná věc. Neříkáme si náhodou o to, aby nám už někdo konečně začal vládnout pevnou rukou? A je už jedno jestli to bude někdo z Bruselu, Berlína, Paříže nebo nějaký imám ze Saudské arábie.

2. Už vícekrát přišla kritika na Polsko a Maďarsko. Česko přitom zmíněno nebylo. Proč asi? Jestli oni nás ti naši vrcholní politici, které jsme si sami zvolili jako nejlepší z nejlepších, trošičku nevodí za nos. Doma si hrají na odpor proti migraci, ale buhví co vyvádějí a naslibují v Bruselu nebo Berlíně.

11 1
možnosti

Macron je momentálně asi nevyhnutelný.

Francouzi zřejmě změní názor až po další, masivnější vlně islámského terorismu.

7 2
možnosti

Mezníkem by mohl být i pád Eiffelovy věže.

1 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik