Donald Trump´s „America First“

20. 01. 2017 20:02:44
Dnes zhruba v 18.00 hodin našeho času složil nový americký prezident Donald Trump svůj slavnostní slib a nastoupil do funkce. Jde o jednu z nejzásadnějších změn na americké i celosvětové politické scéně.

Už jen tento fakt, že k nějaké změně konečně dochází, je podle mě nesmírně pozitivní!

Naprosto souhlasím s komentářem Hynka Kmoníčka, budoucího našeho velvyslance v USA, který se v tomto duchu také vyjádřil pro Studio Seznam a v této souvislosti zde mimo jiné glosoval novináři často opakovanou údajnou Trumpovu „nevyzpytatelnost“. Řekl zhruba toto:

„Trump něco oznámí a všichni začnou tvrdit, že on to stejně neudělá, protože je nevyzpytatelný. Pak tu stejnou věc Trump oznámí a potvrdí znovu a všichni začnou tvrdit, že on to neudělá, protože je to nemožné. Následně Trump skutečně udělá to, o čem opakovaně mluvil a co tvrdil, načež všichni o něm začnou tvrdit, že je nevyzpytatelný. Ale to není problém Trumpa!“

Vyslechl jsem si pak tedy také v přímém přenosu Trumpův krátký (v tomto výše uvedeném duchu samozřejmě naprosto „nevyzpytatelný“!) inaugurační projev, jehož hlavní motiv (opět zcela nevyzpytatelný, přestože je již zhruba 1 rok stále stejný) by se dal označit slovy „America First“ (Amerika je to hlavní a na prvním místě), která v něm výslovně několikrát znovu zopakoval!

A v tomto duchu v něm nový prezident USA Trump mimo jiné také výslovně zdůraznil (volně citováno), že otevření srdce k loajalitě k vlastní zemi (mínil tím samozřejmě USA, ale platí to vždy a všude jinde úplně stejně) a k vlastenectví je jedinou cestou k prosperitě a k tomu, co je v tom největším zájmu každého z nás a že každý kdekoli na světě má především své vlastní zájmy a USA jim mohou být jen příkladem hodným k následování! Proto chce ukončit dosavadní bezcílné utrácení bilionů dolarů všude ve světě, aniž by to bylo v zájmů samotných Američanů.

Pokud pak jde o politiky, kteří jen mluví a nekonají, podle Trumpa čas jejich prázdných řečí skončil (zjevná narážka na 8 let trvající období prezidenta Obamy) a je třeba namísto toho začít konat. Závěrem pak Trump zdůraznil, že chce, aby USA opět byly hrdou, bohatou a bezpečnou zemí. Zemí s nejvyspělejší technologií, zemí dobývající a odkrývající tajemství vesmírů.

Někteří se budou nad tímto projevem možná ušklíbat, kritizovat ho a tvrdit, že byl určen americkým voličům a že Trump vlastně neřekl nic jiného, než plané sliby a jen to, co každý chtěl slyšet a za co si stejně „nic nekoupí“. Podle mě však v tomto projevu bylo naopak obsaženo hodně.

Pro mě byl tento projev především jasným signálem naděje, že se do světové politiky vrací duch zdravého rozumu a končí pokrytectví a lži politické korektnosti. Že ten, kdo chce něco dokázat a mít se líp, se bude muset o to především sám přičinit! Že USA postupně opustí falešný vývoz demokracie pomocí násilí a vměšování do záležitostí cizích zemí. Že se USA postupně opět stanou pouhým vzorem a nikoli diktátorem ostatním lidem na celém světě. Že dosavadní světoví politici zajímající se jen a pouze o udržení jejich postavení a moci budou muset odejít. Že rakovina neomarxismu zaplavujícího země Západních demokracií bude překonána. Že opět budeme moci začít obdivovat a vážit si úspěchů vědy a techniky, vzdělanosti, dobývání vesmíru a být hrdí na to, že dokážeme nevídané věci, které nás posunou zase dál.

To vše namísto dosavadních lží politické korektnosti a falešné humanity, která beztak s matematickou jistotou nemůže zabezpečit stejný blahobyt všem lidem na celém světě a která vede jen k všeobecnému úpadku.

A za tu naději změny patří Donaldu Trumpovi díky! Kéž by se stala realitou!

Autor: Luděk Mazurek | pátek 20.1.2017 20:02 | karma článku: 38.50 | přečteno: 1281x

Další články blogera

Luděk Mazurek

Můžeme být na našeho nového prezidenta hrdí a pyšní?

Přímá volba prezidenta se více či méně dotýká úplně každého z nás. Vypadá to v této souvislosti v poslední době tak, že jsme zemí se spoustou lidí plných nespokojenosti, lidí se smíšenými pocity studu, odporu, zloby i nenávisti.

26.1.2023 v 11:38 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 101 | Diskuse

Luděk Mazurek

Veřejná novinářská štvanice, kriminalizace a ostouzení lidí jako v komunismu 50. let!

Právo demonstrovat a vyjadřovat veřejně své názory patří neoddělitelně k demokracii. Avšak kriminalizování a veřejné ostouzení demonstrujících lidí s otevřenou výzvou k jejich zavírání - to patří do fašismu a komunismu!

28.9.2022 v 20:33 | Karma článku: 44.28 | Přečteno: 2465 | Diskuse

Luděk Mazurek

Ústava a Listina základních lidských práv a svobod je u nás pro vybrané lidi cárem papíru

Pokud by mně někdo před 30 lety řekl, že se k nám beztrestně vrátí bezpráví a praktiky komunismu 50. let minulého století a že pro vybrané nadřazené lidi se stane naše Ústava a Listina pouhým cárem papíru, tak bych tomu nevěřil.

5.4.2022 v 11:05 | Karma článku: 40.15 | Přečteno: 1689 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.27 | Přečteno: 97 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 187 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 149 |
Počet článků 106 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2295

Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...