Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J46a77r23a 88R55a90n98k

28. 8. 2015 8:00

Co primeje lidi budovat tunely pod zdmi na hranicich a riskovat zivoty? Co primelo lidi zkouset to pres zaminovana pole, ostnate draty a veze s ochotnymi strelci? Jak si myslite, ze se citila rodina z NDR s detmi, kdyz pokoutne jezdili po cele republice a snazili se koupit material na balon, s riskovanim vezeni a pozdeji zivota? Pamatuji se ze Svycarksa, kdy hlasatel v tv hlasite rekl "Gottseidank", ze se jim z toho komunistickeho raje podarilo uteci, mohla bych napsat stovky pribehu lidi, ale stejne to nema cenu. Lide se skryvali v sene, drivi, dokonce hnoji a tady se asi bude diskutovat o tom, jak jsem v jedne diskusi nasla, ze uz treba byli davno mrtvi.....jo, kam zmizela lidskost.....

2 1
možnosti
PB

...... mi teda vysvětlite, jak saharští inteligenti, dochtoři, inženýři, vědecký kapacity a VIP migranti vlezou  jen tak z ničeho nic z přirozenejch  +45 do zcela nepřirozenejch  -150 ?!? To by snad nezrobil ani Benda s fakultou v Plzni ;-DVEUR^ !!!

1 1
možnosti
VV

oni je ponorili do kapalneho plynu?

2 0
možnosti
GK

"Stalo by se tak za okolností, kdy by EU řádně chránila své vnější hranice a kontrolovala jejich přechody?"

ano, i za techto okolnosti by se to stalo a tohle co se stalo neni poprve. Pripady kdy se dovezli migranti k care kde je prevedli pres zelenou a za carou na ne ceka dalsi prevadec s autem. Stalo se to dokonce i na hranicich USA/Mexiko.

2 2
možnosti
Foto

Je mně líto, ale neumíte číst.

Nepsal jsem, že by se to v žádném případě nestalo, ale že by se tak nestalo s nejvyšší pravděpodobností. Snad pochopíte i Vy, že při řádné ochraně vnějších hranic EU by se něco takového mohlo stát jen s podstatně menší pravděpodobností než dnes.

Pokud ne, tak se s Vámi není o čem bavit.

1 1
možnosti
GK

"Stalo by se tak, pokud by zejména Německo nevyhlásilo a už nějakou dobu nepraktikovalo, že přijme a v rámci jakési falešné humanity všestranně zaopatří na svém území prakticky každého, kdo se sem jakkoli, a tedy i ilegálně, dostane?"

autore proc prekrucujete fakta? a pokud mi chcete tvrdit ze ne tak prosim o odkaz - .......že Nemecko přijme a v rámci jakési falešné humanity všestranně zaopatří na svém území prakticky každého, kdo se sem jakkoli,a tedy i ilegálně, dostane?"

1 1
možnosti
MR

M78i62l90a81n 70R87a47d42e43k

27. 8. 2015 18:32

nestalo by se kdyby na tyto uprchliky necekaly ruzne socialni vyhody, penize, ubytovani........ a kdyby k nim byli osklivi jako mimo EU nebo Canadu.

7 0
možnosti
PP

Podobna logika jako kdyz za korupci muzou dotace. Pouzivat tenhle alibismus u financi je jeste celkem usmevne, ale u lidi? Zrovna autor to nerekl explicitne, ale nanestesti jsem na idnesu zahledl diskuzi pod clankem, ktery o tragedii informoval.

A bohuzel se podobna radoby legitimizace naprosto idiotskych nazoru objevuje cim dal casteji.

3 3
možnosti
Foto

Za korupci samozřejmě mohou dotace. Protože to prostě je přísun peněz, o které je třeba se poprat.

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
JK

J11a16n 38K37v96a22p19i45l

27. 8. 2015 18:07

Dávám autorovi za pravdu. Pořád se řeší jen důsledek, i když samozřejmě

pomoc lidem, kteří jsou ohroženi na životě, nelze odsoudit. Ale téměř vůbec se neřeší příčina. Nebudu rozebírat podíl na "arabském jaru", který rozpoutal války a krveprolévání. Ale většina těch migrantů se masivní propagandou nechala nalákat k cestě za blahobytem, zaplatila horentní sumy firmám a obchodníkům, kteří si z nich udělali výnosný byznys. At jsou to anonymní firmy v daňových rájích, či třeba i v západním světě. A ti chudí, kteří nemají na zaplacení, třeba více ohroženi na životě, zůstávají v ohrožených oblastech, umírají a žijí v bídě. Částečné řešení je samozřejmě

ve větší kontrole hranic, či dokonce uzavření. Ale to zásadní řešení je podstatně omezit, či dokonce zlikvidovat ty zločinecké firmy, organizace i jednotlivce, kteří profitují na neštěstí druhých a vydělávají krvavé peníze.

V dnešním přetechnizovaném světě by to neměl být problém. A porovnejme, za předchozí 2 měsíce se tento byznys zněkolikanásobil.

Nebo takovéto podnikání patří do "svobodného trhu" a proto není vůle to řešit?

3 0
možnosti

Viník je jen a jen nenasytnej převozník..

2 1
možnosti
LN

..ne zcela...těm lidem slíbil pečený holuby ...který sami do huby létají....a to byl teprve jejich motiv odevzdat peníze  tomu hajzlovi...nenasytnýmu  převozníkovi.......

8 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik